Zreče - mesto sreče

Politika varstva osebnih podatkov in zasebnosti
Na portalu www.zrece.net, ki nastopa pod imenom Zreče.net, se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštujemo vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske komisije o varstvu osebnih podatkov 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in tem internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Uporabljamo jih izključno za namene, navedene v namenu obdelave.

Upravljavec osebnih podatkov
Stran Zreče.net.

Vaše pravice
Zagotavljamo pravice v skladu s splošno uredbo in ZVOP-om. Ob morebitni kršitvi vaših pravic, za vsa vprašanja se lahko obrnete na naš naslov info@zrece.net.
Način uveljavljanja pravic je naveden v nadaljevanju.
S tem, ko se strinjate s to politiko zasebnosti, se strinjate, da se ste seznanjeni tudi s svojimi pravicami in načini uveljavljanja.

Na kakšni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke?
Na Zreče.net obdelujemo vaše osebne podatke na osnovi zakonodaje, kadar ste nam osebne podatke posredovali sami ali smo jih pridobili za uveljavljanje našega zakonitega interesa ali za izvedbo pogodbe (npr. sodelovanja v nagradni igri ali nakupa naših storitev ).
Zakonodaja nam omogoča, da določene osebne podatke lahko zbiramo za jasno opredeljene namene, določa nam tudi rok hrambe, način ravnanja s temi podatki in izpolnjevanje drugih zahtev v zvezi z varovanjem (videonadzor, zaposleni, plače ipd).

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov ste nam podali s tem, ko ste se na naših spletnih straneh, prek enega izmed obrazcev ali prek elektronske pošte ali z oddajo naročila strinjali, da vam z navedenim namenom lahko zagotavljamo storitev. Privolitev je, če se na primer prijavite na prejemanje vsebin, kot so e-novice, vabila na dogodke, publikacije in storitve, ali se registrirate za uporabo nekaterih storitev. Privolitev pridobimo tudi pri določenih drugih poslovnih stikih.

Privolitev lahko kadar koli prekličete, tako preprosto, kot ste jo dali. V naši podatkovni bazi bomo dokumentirali podatke o preklicu privolitve (recimo o vaši prijavi in odjavi na e- novice). Možnost preklica je vedno jasno opredeljena ob vsaki privolitvi. Ob morebitnem preklicu vaše privolitve vaših osebnih podatkov ne bomo več uporabljali za obveščanje o naših vsebinah in uporabo storitev (e-novice, vabila na dogodke, publikacije in druge storitve) in jih obdelovali.

Pogodba z vami nastane, ko prek spletne strani oddate naročilo za nakup, sodelovanje v nagradni igri, se naročite na naše vsebine…. Vaše navedene osebne podatke obdelamo, da lahko izpolnimo sklenjeno pogodbo ali udejanjimo sodelovanje v nagradni igri.

Komu posredujemo vaše osebne podatke?
Vaših osebnih podatkov, pridobljenih s privolitvijo ali pogodbo, ne delimo s tretjimi osebami in jih ne izvažamo v tretje države. Le v redkih primerih, kadar ste v te privolili sami (o tem vas jasno tudi obvestimo) ali ko lahko zagotovimo, da prejemnik zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov (na primer na podlagi odločitve o ustreznosti, ki jo je sprejela Komisija EU-ja za zadevno državo ali s sporazumom s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU-ja med Evropsko unijo in prejemnikom) pa to storimo, če je to potrebno (napr. pri nagradnih igrah, kjer pogodbeni partnerji želijo vaše kontakte, da vas lahko obveščajo o svoji dejavnosti).

Pri opravljanju naše dejavnosti vaše osebne podatke včasih lahko obdelujejo tudi naši pogodbeni obdelovalci. Kot upravljalec smo odgovorni za skrbno ravnanje z vašimi osebnimi podatki, zato s pogodbenimi obdelovalci sklenemo pogodbe o varstvu osebnih podatkov ali dopolnila k pogodbam kot to določa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Tako jih še posebej zavežemo k varstvu osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ali smo jih prejeli.

Katere osebne podatke o vas zbiramo in obdelujemo, s kakšnim namenom in koliko časa hranimo vaše osebne podatke?
V kolikor želite prejemati naše vsebine kot so e-novice, e-časopis, vabila na dogodke, publikacije in ostale produkte morate izpolniti obrazec, se prijaviti ali se registrirati na naših spletnih straneh ali skleniti osebno pogodbo.
Ko izpolnite obrazec, prijavo ali se registrirate in to potrdite, podate privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov v skladu z GDPR. Zbiramo samo tiste osebne podatke, ki so nujno potrebni za izpolnitev točno določenega namena, ki so jasno opredeljeni v obrazcu (minimaliziramo zbiranje osebnih podatkov).

Vedno imate pravico do:
* brezplačne seznanitve z vašimi osebnimi podatki pri nas (pravica do vpogleda), pri čemer imamo pravico zahtevati dodatne podatke, da vas lahko zanesljivo identificiramo,
* popravek netočnih podatkov,
* pravico do omejitve obdelave pod določenimi pogoji iz Splošne uredbe,
* pravico do ene brezplačne kopije vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo.

Piškotki
Spletna stran www.zrece.si za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev uporablja piškotke. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene. Informacije o piškotkih so na voljo v okviru posameznih spletnih strani.

Varnost
Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Spremembe politike varstva osebnih podatkov in zasebnosti
V primeru, ko bomo bistveno spremenili določila, ki bi vplivala ali vplivajo na obdelavo osebnih podatkov vas bomo o morebitnih vsebinskih spremembah politike obveščali prek elektronske pošte, ki ste nam jo posredovali.

Zreče, 1. marec 2024